Montažne i drvene kuće

Internetski vodič za investitore i kupce montažnih i drvenih kuća

MARLES: Marlesov sajam inovativnih stambenih rješenja

U Marlesu vjerujemo u zdravo i tehnološki napredno okruženje. Vjerujemo da korištenjem suvremenih zelenih tehnologija u projektiranju modernog doma značajno poboljšavamo svijet. Zato Vas pozivamo na 1. MARLES SAJAM INOVATIVNIH STAVNIH RJEŠENJA, nacionalnu manifestaciju koja će se održati od 23. do 25. ožujka 2023.! Na tri različite lokacije imat ćete priliku vidjeti pet različitih Marles kuća po principu ključ u ruke. Ne propustite jedinstvenu prezentaciju građevinskih viškova u smislu modernog pristupa, pametnih tehnoloških rješenja, dizajna i inovativnosti.

Četvrtak, 23. ožujka, između 16 i 19 sati; Bistrica ob Dravi pri Rušama: UPOZNAJTE MODERNU KUĆU KOJA JE RUŠILA STEREOTIPE KLASIČNE GRADNJE
Prvi dan Marles sajma bit će u znaku Dana otvorenih vrata jedne sasvim posebne Marlesove ljepotice! Izgrađena i predana kupcu 2021. godine, MODERNA kuća izgrađena je u gotovo nultom energetskom razredu i smatra se izvrsnim primjerom Marlesove održive, ekološki prihvatljive gradnje. 142 m2 neto stambene površine prikaz je spoja sofisticirane arhitekture i potpune prilagodbe željama vlasnika. Kuću karakterizira funkcionalan tlocrt i energetska učinkovitost te promišljeno raspoređeni stambeni prostori u prizemlju i potkrovlju koji nadilaze stereotipe klasične potkrovne kuće. Projekt, koji uključuje i podrumske prostore, u potpunosti je prilagođen željama kupca i zahtjevnom terenu. Tehnička izvrsnost, savršenstvo kuće MODERN i iznimna udobnost stanovanja rezultat su odlične suradnje arhitekta, naručitelja i izvođača.

Petak, 24. ožujka, između 16 i 19 sati; Ljubljana: POSJETITE KUĆU VERITAS I OTKRITE JEDAN OD NAJPOPULARNIJIH MARLESOVIH KONCEPATA
Drugog dana Marlesove sveslovenske manifestacije pozivamo vas da posjetite glavni grad i vidite potpuno individualno projektiranu kuću, koja je u svojoj arhitektonskoj osnovi verzija gotovo nulteenergetske kuće Marles VERITAS. Dizajn prostrane kuće s visokim koljenim zidom (2,2 m), koji omogućuje potpuno iskorištavanje svih prostorija, otkriva nove smjernice energetskih i tehnoloških rješenja; korisniku omogućuje iznimnu uštedu energije, visoku kvalitetu stanovanja i natstandardnu ​​udobnost. Posjetitelji otvorenih vrata moći će vidjeti, između ostalog, zašto i kako se ova kuća ističe svojim izvrsnim tlocrtom; projektiran je na način da su svi servisni prostori sažeti u jedinstveni kubus oko kojeg su raspoređeni stambeni prostori. Višestruka funkcionalnost i visoka energetska učinkovitost nagrađeni su modernim Marlesovim sustavom tehnološki sofisticirane konstrukcije, što liniju VERITAS čini jednim od najpopularnijih Marlesovih koncepata.

Subota, 25. ožujka, između 10 i 14 sati; Limbuš: DAN OTVORENIH VRATA TRI LEGENDARNA OBJEKTA: DOM 24H / AREA HOUSE / BELLEVUE HOUSE
Limbuš, sjedište tvrtke Marles, smatra se domicilom ekspertize na području slovenske montažne gradnje. Na Danu otvorenih vrata koji pripremamo u subotu, 25. ožujka 2023. od 10 do 14 sati, pozivamo vas da posjetite čak tri objekta na ovoj lokaciji, koji predstavljaju jedinstvenu prekretnicu ne samo za kvalitetu života, već Marlesovih klijenata, ali i za slovensku građevinsku struku. Kuća BELLEVUE otvorit će vrata; radi se o prizemnici sa 168,42 m2 stambene površine, izrazito otvorenog i funkcionalnog tlocrta. Izgrađen 2003. godine, i dva desetljeća kasnije primjer je izvrsnosti montažne gradnje. Grija se putem podnog i zidnog grijanja te je pogodan za ugodan boravak četveročlane obitelji.
Još jedna koja, osim tehnološkog znanja, odražava nadahnjujuću Marlesovu tradiciju je prizemnica AREA koju je MARLES izgradio prije gotovo pedeset godina. Odlikuje ga visoka energetska učinkovitost, korištenje prirodnih materijala i izuzetno ugodan komfor stanovanja. Svojim arhitektonskim dizajnom privlači one koji traže funkcionalan tlocrt svog doma za svoju obitelj sa svim prednostima života u prizemnicama. Ova kuća Marles je poput dobrog vina: svako desetljeće koje prolazi samo učvršćuje spoznaju da je iznimne kvalitete.
I naravno, tu je kruna 1. Marlesovog SAJMA INOVATIVNIH STAVNIH RJEŠENJA: u našem domu u Limbusu, Pametni dom budućnosti – DOM24h širom će otvoriti svoja vrata. Riječ je o jedinstvenom net zero-energetskom objektu koji spada u sam vrh dosadašnjeg znanja i razvoja. Primarna namjena je predstaviti razvoj i demonstraciju novog koncepta življenja u domu koji koristimo 24 sata dnevno, a time i prikaz razvoja proizvoda za pametne zgrade budućnosti. Uz Marlesove inovacije, ovaj pogon objedinjuje novorazvijena tehnološki napredna rješenja dvanaest renomiranih slovenskih tvrtki.