Montažne i drvene kuće

Internetski vodič za investitore i kupce montažnih i drvenih kuća

Upozorenje kupcima montažnih kuća!

Upozorenje kupcima montažnih kuća

U posljednje dvije i pol godine kako su Hrvatsku pogodile serije snažnih potresa i veliki porast cijene energenata, porasla je potražnja kupaca za montažnim kućama. Razlog tome je velika protupotresna otpornost i visoka energetska učinkovitost, što uz ostale prednosti (brza i ekološka gradnja) ove kuće čini isplativim i privlačnim. U takvim okolnostima povećan je broj ponuđača montažnih kuća koji cijenom nastoje konkurirati poznatim proizvođačima, na što želimo posebno upozoriti kupce  prilikom sklapanja ugovora kako bi se izbjegle potencijalne neugodnosti kakve smo imali prilike vidjeti u nedavnoj emisiji potraga Nove TV.

Naime veliki broj takvih firmi nemaju vlastitu proizvodnju niti čvrste ugovore sa pouzdanim poslovnim partnerima koji garantiraju sigurnost kvalitete, isporuke i poštivanje rokova. Paneli se kupuju iz susjednih zemalja od lokalnih firmi čiji proizvodi često ne zadovoljavaju elementarne standarde kvalitete, niti imaju mogućnost ispunjavanja ugovorne garancije. O široj pravnoj sigurnosti da i ne govorimo.

Slučaj iz navedene tv emisije nije jedini. Redakcija našeg portala raspolaže sa  dokumentiranim svjedočanstvima kupaca koji su motivirani cijenom ušli u nepotreban rizik koji im se nije isplatio. Greška je uočena kasno da bi se stvari mogle ispraviti.

Portal Montažne i drvene kuće u cilju zaštite investitora i kupaca nastoji popunjavati registar firmi sa provjerenim ponuđačima, no potrebno je napomenuti da standardi kvalitete u zemljama regije nisu ujednačeni.

Stoga sve koji sa našeg informativnog portala kreću u pripremu gradnje vlastite kuće savjetujemo da  dobro prouče naše upute i napomene koje obavezno stoje na svakoj stranici Info bloga u kojem predstavljamo okvirne cijene i ponudu firmi iz našeg registra, kao i ostale članke čiji sadržaji imaju za cilj informiranje, edukaciju i zaštitu kupaca,

Davor SuhanBlog urednika