Montažne i drvene kuće

Internetski vodič za investitore i kupce montažnih i drvenih kuća

Reference HONKA: Vila Melody – ekskluzivna elegancija u skladu s prirodom

Ovu je kuću Honka izgradila u predgrađu Sankt Peterburga za tročlanu obitelj – bračni par i njihovu kćer. Kuća se nalazi u jednoj od rezidencijalnih četvrti Honka, a njena fasada gleda na jezero.

Panoramski prozori imaju spektakularan pogled na vodu, a okolna priroda postaje skladan dio interijera. Štoviše, većina prostorija prizemlja ima izlaze iz kuće, što vezu s prirodom čini još intenzivnijom.

Složena struktura kuće odražava se u njezinoj arhitekturi: višeslojni neovisni zabatni krovovi krunišu zgradu, a njezina visina koja postupno raste dominira pročeljem, a unutar glavne prostorije kuće nalazi se dvostruki dnevni boravak.

Prizemlje zauzima otvoreni prostor koji objedinjuje kuhinju, blagovaonicu i prostor za sjedenje. Kuhinjski dio vodi do vrtne kućice s roštiljem, gdje se možete udobno opustiti tijekom cijele godine. Kada je toplo, staklena soba ljetne kućice može se otvoriti, pretvarajući je u otvorenu terasu. Zimi i u jesen bešavno ostakljenje omogućuje stanovnicima da uživaju u pogledu na jezero, dok podno grijanje održava prostor na ugodnoj temperaturi.

Zakrivljene stepenice, ukrašene hrastovim daskama i zakrivljenim staklenim ogradama, uvijaju se oko dvostranog kamina i vode na prvi kat. Na prvom katu nalaze se glavne spavaće sobe i predvorje s knjižnicom.

Svi materijali za unutarnje uređenje pažljivo su birani. Prirodno drvo lijepo se kombinira s nijansama bež, bijele, sive i tamnosmeđe. Ova kuća doista je oličenje mira i opuštenosti.

Vrsta građevine: stambena kuća
Broj soba: 6
Stambena površina: 567 m2
Godina izgradnje: 2010
Struktura zida: Četverokutni balvan debljine 182 mm
Arhitekt: Irina Zavarina, Vycheslav Khomutov
Unutarnje uređenje: Maria Ivanova
Mjesto: regija St. Petersburg
Images: Honka Russia / Ivan Sorokin

Izvornik: honka.com/hr/hr/