Montažne i drvene kuće

Internetski vodič za investitore i kupce montažnih i drvenih kuća

Pioneer Log Homes – održivost i odgovornost

Pioneer Log Homes jedno je od imena koje se izgovara s posebnim poštovanjem kada se radi o gradnji drvenih kuća od masivnih trupaca. No priča ide puno dalje od same tehnologije gradnje. Gospodarenje šumskim posjedom kao izvorištem drvene građe ima i neku drugu priču. Upoznajmo jednu od njih.

Pioneer Log Homes jedno je od imena koje se izgovara s posebnim poštovanjem kada se radi o gradnji drvenih kuća od masivnih trupaca. No priča ide puno dalje od same tehnologije gradnje. Gospodarenje šumskim posjedom kao izvorištem drvene građe ima i neku drugu priču. Upoznajmo jednu od njih.

Činjenice o šumama u Britanskoj Kolumbiji 

 
Jeste li znali da provincija Britanska Kolumbija ima u grubo jednaku površinu prekrivenu šumama kao što je imala i prije dolaska doseljenika iz Europe? Samo 2% njezinog teritorija koristi se u druge svrhe kao što je poljodjelstvo, stočarstvo i urbani razvoj. Kada se na nekoj površini posijeku stabla, ta se zemlja vraća u svoje prvobitno stanje. 
 
Tvrtka Pioneer Log Homes je zagovornik korištenja drvne građe koja se nabavlja u šumama s održivim razvojem. 
 
Jeste li znali da šume Britanske Kolumbije pokrivaju 149 milijuna hektara, a to je površina veća od one koju ima Francuska?Šumska industrija igra golemu ulogu u gospodarstvu te provincije, pa ipak samo mali dio (1/3 od 1%) šuma Britanske Kolumbije se posiječe svake godine.Šumske kompanije moraju pošumiti područja na kojima su posjekli stabla i ostaju odgovorne za to područje dok se ne dobije jamstvo da će na tom području ponovo izrasti zdrava šuma. Od ukupne šumom pokrivene površine od 149 milijuna hektara u Britanskoj Kolumbiji, čak je 134 milijuna hektara (90%) dobilo certifikat o održivosti. Da bi se shvatila važnost te činjenice treba znati da je od čitave površine pokrivene šumama u svijetu samo 10% dobilo certifikat. 
 
Udruga Pioneer Group posadit će ukupno 588,000 stabala tijekom proljeća ove 2010 godine. Sadimo mješavinu bora, smreke, duglazije i zapadnjačkog crvenog cedra. Skupili smo dovoljno sjemenja za približno 1.77 milijuna sadnica u Western Lakeu a 2.33 milijuna sadnica u Quesnelu. Pioneer Group će biti odgovorna za sadnju između 500,000 i 800,000 sadnica godišnje. Pioneer Log Homes Britanske Kolumbije su odgovoran čuvar uloga. 
Zbornik propisa o gospodarenju šumama Britanske Kolumbije vodeći je svjetski model gospodarenja šumama koji već davno zagovaraju stručnjaci. On donosi zakone koji više utvrđuju rezultate a ne proces. Temelji se na profesionalnim vještinama i odgovornosti. Približno 95% šuma u Britanskoj Kolumbiji su u javnom vlasništvu pa su tako korisnici ili koncesionari odgovorni za tlo, drvnu građu, za životinjski svijet, vodu, riblji fond, bioraznolikost i resurse kulturnog nasljeđa. Uz to, korisnik je odgovoran za pošumljavanje, zaštitu obalnog područja, riblji fond i staništa riba te za korištenje šumskih puteva.Jedna neovisna stručna studija utvrdila je da Britanska Kolumbija ima neke od najstrožih načina djelovanja u svijetu. 
 
Pioneer Group ima obvezu spram svih čuvara uloga šuma Britanske Kolumbije. Zdravlje šuma znači zdrave obitelji, zdrave kompanije, zdrave zajednice, zdrave provincije i zdrave države. To je stav koji preko 40 godina zastupa obiteljski biznis.