Vastu

Proces Prirodnog Rasta Arhitekture
U gradnju i uređenje idemo u trenutku kada želimo živjeti neku novu kvalitetu. Proces osviještava unutarnje potrebe i sukladna vanjska htijenja te pronalazi forme koje će utijeloviti željeno stanje. Njegujući proces, hranimo njihovu manifestaciju u realnom prostoru.
Dana Krhlanko: Skriveni kod
Kuća ima isto tako beskonačan broj kvaliteta. I jednu esenciju koja je zbroj svega.Esenciju stvaramo srcem. Imamo potrebe koje možemo voljeti. Imamo stvari koje želimo živjeti. Imamo nagon koji želimo dijeliti sa svijetom. Tako nekako nastaje kod kuće. U slavlju mogućnosti, potreba, želja….U predanosti.
Poslovno-stambeni kompleks "BIORAMA" - Virovitica
Ovaj kompleks predstavlja vjerojatno najbolje i najkompleksnije izgrađene niskoenergetske objekte u Hrvatskoj. Kompleks se sastoji od dvorane za vježbe i rehabilitaciju, te kuće, gdje je prizemlje stambeno, dok je na katu medicinska ordinacija. Projektiranje izvedeno prema načelima VASTU arhitekture - drevne indijske znanosti o građenju. 
Uređenje interijera koje vas čini bogatijima i sretnijima
Vastu znači boravište, a riječ je o drevnoj istočnjačkoj vještini prilagodbe stambenog prostora prirodnim zakonima, na način da energija doma djeluje dobro na zdravlje, stvaralaštvo, blagostanje i sreću korisnika. Danas 40 posto najskupljih nekretnina u svijetu kupuju Azijati, koji često vode računa o tradiciji, pa i indijski vastu, poput kineskog feng shuija, postaje hit na Zapadu
Što je Vastu?
Vastu je drevna indijska znanost o arhitekturi nastala prije više tisuća godina.
Što je arhitektura?
Moja potpuna fascinancija VAASTU znanošću nastala je kada sam otkrila da je VAASTU ustvari nauka o manifestiranju, te da iza pravila ustvari stoji način na koji dolazi do pojavnosti onog što doživljavamo kao materiju.
“Power of the Space”-znanstveni susret drevne i suvremene arhitekture

Vastu kaže da kada isprojektiramo kuću prema određenim pravilima, stvoriti ćemo živ organizam koji je sposoban vibrirati u skladu sa čovjekom! Kroz precizne matematičke formule, možemo rekreirati proces u kojem se iz apsolutnog prostora stvara život koja je tada prisutna u našim formalnim izričajima koje smo tim procesom stvorili što se odnosi na kuće, skulpture, ples, muziku... 

Dana Krhlanko dipl. ing. arh. - Razgovor o vastu arhitekturi i projektu Power of the Space
O tome što je vastu arhitektura, načelima i tajnama ove drevne znanosti razgovaramo sa Danom Krhlanko, diplomiranom arhitekticom koja obzore svoje profesije nastoji proširiti daleko izvan onoga što današnjim studentima pruža oficijelni studijski program.
1