Energetika

Obična, niskoenergetska ili pasivna kuća
Nazivi niskoenergetska kuća i pasivna kuća ne označavaju direktno način same gradnje kuće, već prvenstveno označavaju potrošnju energije za grijanje. Ovakve se kuće danas grade kako bi se uštedjelo na energiji za grijanje i hlađenje, te preko toga i smanjilo zagađenje okoliša tj. smanjilo ispuštanje CO2 u okolinu. Osim uštede i očuvanja okoliša takvim se načinom gradnje ujedno i povećava ugodnost življenja. U nastavku ćemo definirati pojmove ''obična'', niskoenergetska i pasivna kuća.
 Šta je pasivna solarna kuća i kako funkcionira?
Ovakav princip gradnje maksimalno koristi sunčevu energiju za prirodno zagrijavanje, hlađenje i ventiliranje kuće te može znatno pridonijeti uštedama u energiji u kućanstvu i poboljšati kvalitetu života ukućana.
Pasivne kuće troše manje energije
Pasivna kuća je maksimalno izolirani objekt koji potrebnu toplinsku energiju za grijanje dobiva iz toplinskih dobitaka nastalih u samom objektu (toplina tijela, toplina iz kućanskih aparata, toplina koja nastaje kuhanjem…) i vanjskih prirodnih toplinskih dobitaka (sunčeva energija, geotermalna energija, energija vjetra i vode…).
Rihter d.o.o. - pasivne montažne kuće
Tvrka Rihter d.o.o. je član Konzorcija pasivna kuća koje je bilo ustanovljeno 2008. godine.Ustanovitelji su, osim Fakulteta za arhitekturu i tvrtke koje svojim aktivnostima pružaju mogućnost izgradnje pasivne kuće ili će to osigurati u bliskoj budućnosti.
Sistemi gradnje montažnih kuća Domprojekt
Niskoenergetske montažne kuće se izvode u sistemima Standard, Euro, EuroMAX i Mega.Montažne kuće i vikend kuće se izvode u sistemu Economic.Polumontažne ciglene kuće se izvode u sistemu Hajdarovac.Za navedene sisteme nudimo izvedbu u nivou visoki roh-bau i ključ u ruke.
Energetski sistemi montažnih kuća Marles
Energetski sistemi montažnih kuća Marles zadovoljavaju visoke toplinske standarde. U ovom važnom segmentu gradnje proizvodna linija Marles nudi izbor nekoliko konstrukcijskih rješenja.
Heraklit ploče - proizvodnja, svojstva, primjena
Heraklit ploča (ploča od drvene vune) je svestran, ekološki prihvatljiv i siguran građevinski materijal, koji ispunjava sve kriterije za ugodan i siguran enterijer.Heraklit je proizvod drvene vune i cementa uz dodatak prirodnog mineralizirajučeg agensa. 
Energetski certifikat
Energetsko certificiranje zgrada je postalo obavezno za sve nekretnine koje se prodaju od kada je Hrvatska ušla u Europsku uniju. Većina građana je ovaj vrlo važan postupak dočekalo kao još jedan namet koji koristi samo državi. Danas energetski certifikat moraju imati sve nekretnine koje se prodaju kako bi kupac prije stana znao koliko godišnje taj stan troši energenata. 
Sve, baš sve o dizalicama topline
Dizalice topline su uređaji koji koriste toplinu sadržanu u zraku kako bi zagrijali toplu vodu koja se koristi za grijanje i potrošnu toplu vodu. Zahvaljujući visokoj energetskoj učinkovitosti spadaju u obnovljive izvore energije te u pravilu osiguravaju COP viši od 4. Pojednostavljeno, dizalica topline može za svaki kW utrošene električne energije predati 4 kW toplinske energije.
Pregled strukture obložnih stjenki osnovne drvene konstrukcije - RS ponuđači
U ovom članku možete pratiti strukturu obložnih stjenki osnovne drvene konstrukcije zida montažnih kuća srpskih ponuđača. Orijentacija rasporeda stjenki prikazana je prema priloženoj legendi.
Pregled strukture obložnih stjenki osnovne drvene konstrukcije - BiH ponuđači
U ovom članku možete pratiti strukturu obložnih stjenki osnovne drvene konstrukcije zida montažnih kuća bosansko-hercegovačkih ponuđača. Orijentacija rasporeda stjenki prikazana je prema priloženoj legendi.
Pregled strukture obložnih stjenki osnovne drvene konstrukcije - SI ponuđači
U ovom članku možete pratiti strukturu obložnih stjenki osnovne drvene konstrukcije zida montažnih kuća slovenskih ponuđača. Orijentacija rasporeda stjenki prikazana je prema priloženoj legendi.
Pregled strukture obložnih stjenki  osnovne drvene konstrukcije - HR ponuđači
U ovom članku možete pratiti strukturu obložnih stjenki osnovne drvene konstrukcije zida montažnih kuća hrvatskih ponuđača. Orijentacija rasporeda stjenki prikazana je prema priloženoj legendi.
Konstrukcijski sistemi montažnih kuća Marles
Kvaliteta montažnih kuća osim u samoj izvedbi ovisi prvenstveno o kvaliteti i sastavu vanjskih zidova. Tehnologija gradnje montažnih kuća Marles u tom pogledu ide u korak s vremenom.
1
2
3
4