Informacije o portalu

Upute posjetiteljima portala Montažne i drvene kuće

Na adresu redakcije često nam stižu upiti za gradnju kuća. Svima ljubazno odgovaramo da mi ne gradimo kuće. Mi smo internetski portal i samo pratimo ponudu montažne i drvene gradnje u regiji – zemlje bivše Jugoslavije.

Upute posjetiteljima portala Montažne i drvene kuće
Na adresu redakcije često nam stižu upiti za gradnju kuća. Svima ljubazno odgovaramo da mi ne gradimo kuće. Mi smo internetski portal i samo pratimo ponudu montažne i drvene gradnje u regiji – zemlje bivše Jugoslavije.

Naš naglasak je na prikupljanju relevantnih informacija koje potencijalnim investitorima daju približnu sliku ponude. Navedene CIJENE predstavljaju samo orijentacijski okvir,  no ono što nudimo sigurno će vam pomoći da stvorite jasniju sliku o stanju ponude, cijene i kvalitete koja se nudi na tržištu montažnih i drvenih kuća..

KAKO KORISTITI NAŠU STRANICU?

Kompletna ponuda svih ponuđača iz našeg adresara razvrstana je u dvije kategorije: Montažne kuće i Drvene kuće, koje su dostupne putem navigacijskog izbornika.

Izborom na jednu od njih otvara se stranica koja nas uvodi u kategorijski  adresar ponuđača. Klikom na zastavu pojedine države, izbor se sužava na zemlju u kojoj postoji sjedište pojedine tvrtke ili službeno predstavništvo iste..

Ponuđači su poredani prema abecednom redu. Klikom na pojedinu tvrtku otvara se njihova ponuda.

Cijene

Cijene su izražene u eurima po m2, NETO ili BRUTO stambene površine, na što molimo da posebno obratite pažnju. Za one koji su neupućeni, naglašavamo da je NETO kvadrat stana iskoristiva stambena površina, dok u BRUTO kvadrat ulazi i površina zidova.

To konkretno znači da je cijena kuće po izraženoj cijeni 500 E/m2 po NETO stambenoj površini povoljnija od cijene 500 E/m2 po BRUTO stambenoj površini.

Radi lakšeg snalaženja i usporedbe nastojimo tražiti od ponuđača da nam dostavlja ponudu u NETO vrijednosti jer je to cijena koja je građanima najrazumljivija. 

Specifikacija ponude

Kod usporedbe cijena treba obratiti pozornost na specifikaciju ponude.  Pravi visoki ROH BAU je razina izgrađenosti iza koje vam ostaju još samo završni obrtnički radovi: keramika, podovi, grijanje i ličenje zidova. Ako je manje od toga znači da "visoki ROH BAU" i nije tako visok pa treba vidjeti što još nedostaje. U tu svrhu izradili smo detaljnu tablicu ponude sa točnom i preciznom specifikacijom radova za svakog ponuđača, koja će vam olakšati kontrolu ugovorenog paketa. Napominjemo da ove tablice predstavljaju samo prikaz stanja na osnovu naših vlastitih informacija sa kojima raspolažemo u ovom trenutku, zato je potrebno da se njihova točnost provjeri kod samog ugovaranja. No postoji i jedan lakši put. A to je da vam ponuđač odmah napravi popis onoga što još ostaje učiniti do useljenja. 

Uz već navedeno, pažnju treba obratiti i na debljinu i sastav vanjskog zida.  Zlatni standard prosječne vrijednosti debljine vanjskog zida u standardnoj ponudi visokokvalitetnih ponuđača montažnih kuća u regiji iznosi 30 do 36 cm. Cijena usporednih ponuda može biti ista ili jedna povoljnija od druge, ali pitanje je što se za istu cijenu nudi. 

Kako izabrati najpovoljniju ponudu?

Ovo je svakako najteže pitanje sa kojim se susreću svi koji grade kuću. Naš savjet je jednostavan. Izaberite one firme kojima vjerujete, a onda na adresu svake od njih pošaljite upit za konkretnu ponudu sa cijenom i detaljnom specifikacijom. Na taj način otvorili ste natječaj. Nakon što dobijete povratne informacije, izdvojite najpovoljniju ponudu i ponovno pošaljite upit ostalim ponuđačima da li mogu ponuditi konkurentniju cijenu. Poslije ovog kruga zatvarate natječaj.

Certifikati za kvalitetu 

Kako pronaći kvalitetnog ponuđača?  Postoje tvrtke koje su već odavno brendirane u ovom području gradnje, no sve više je i onih novih koje im ozbiljno konkuriraju. A jedan od najpouzdanijih pokazatelja njihove vrijednosti je posjedovanje relevantnih europskih certifikata za kvalitetu gradnje.

Za sva dodatna pitanja obratite se na našu kontakt adresu.


Uredništvo portala