Montažne kuće

Tehnologija izrade montažne kuće EuroEkoDom

Dvadest godina iskustva u izradi montažnih kuća,dovoljno je vrijeme za prepoznatljivost kvalitete koja nosi naziv EuroEkoDom. Dovoljan razlog za jedan kratki osvrt na proces proizvodnje i pregled osnovnih informacija o, možda upravo vašoj, budućoj niskoenergetskoj kući iz pogona proizvodnje ovog hrvatskog proizvođača.

Tehnologija izrade montažne kuće EuroEkoDom
MATERIJALI IZRADE
Na temelju glavnog projekta niskoenergetske montažne kuće izrađuju se radionički nacrti za unutarnje i vanjske zidove, krovište te instalacija. Konstrukcija montažne kuće izrađena je od četvorostrano blanjanog suhog drva sjeverno evropskih četinjara (smreka). Drvo se reže prema nacrtima na određenu duljinu milimetarskom točnošću i spaja na montažnim stolovima. 

Knauf Insulation mineralna vuna po ECOSE® Technology je prirodno smeđe boje bez dodavanja umjetnih boja ili pigmenta. Drvena konstrukcija montažne kuće ispunjava se ECOSE mineralnom vunom i oblaže izvana OSB pločama (opcija gips vlaknaste ploče) , iznutra Fermacell gips vaknastim pločama koje se učvršćuju atestiranim klamericama. 

U kontroliranim uvjetima pogona izrađuje se termo fasada, ugrađuju prozori i vrata , obrađuju unutarnje i vanjske špalete, te polaže u zidove sva instalacija. Tako pripremljeni elementi montažne kuće se prevoze do gradilišta i montiraju u jnekoliko sati na pripremljenu podlogu. 

PRESJEK VANJSKOG ZIDA

1. Fermacell gips vlaknasta ploča (12 mm)
2. PE - Parna brana 
3. Drvena četverostrano blanjana konstrukcija(140 mm) 
4. ECOSE mineralna vuna (140 mm) 
5. OSB – USB ploče (12 mm) 
6. Ekspandirani polistiren (130 mm) 
7. Armirani polimercementni mort (3mm) 
8. Završna plemenita akrilna žbuka (3mm) 

Ukupna debljina zida 30 cm (Uk= 0,135 W/m2K) 

KROVIŠTE 

 
 

Sistem izrade drvenih konstrukcija pomoću konektora pojavio se pedesetih godina u SAD kao odgovor zahtjevu za racionalizacijom izrade krovnih konstrukcija. Šezdesetih godina osvaja i razvijeni dio Europe definirajući tehničke, proizvodne i primjenske karakteristike sistema koji osim ekonomičnosti i racionalnosti daje visok stupanj konstruktivne definiranosti i sigurnosti. Racionalnost i ekonomičnost 

Izrada drvenih krovišta pomoću Mi-Tek ( http://www.mii.com/) konektora obavlja se u racionalnom i industrijski organiziranom pogonu. Smanjuju se troškovi proizvodnje kao i utrošak građe. Montaža na gradilištu odvija se brže, a rokovi izgradnje se skraćuju. 

Raznolikost formi i oblika 

Mašti i kreativnosti projektanata daju neograničene mogućnosti, kroz raznolikost primjene ovih konstrukcija. Od krovova obiteljskih montažnih kuća do krovova velikih stambenih objekata, od malih spremišta za alat do hala s rasponima do 30 m, s korištenjem MEPLAG ploča još mnogo većih. Projektantu je omogućena velika sloboda u definiranju osnove objekta. Za potpuno i ekonomično korištenje ovog sistema Mi-Tek-Service-Team i njegovi poslovni partneri stoje nam na usluzi. 

Srce sistema su konektori 

Sistem drvenih konstrukcija izrađenih pomoću konektora poznat je u svijetu još od 1955. godine. Institut za Građevinarstvo Njemačke u Berlinu (DIBt) je prije više od 25 godina izradio prve ateste i standardizirao osnove njihove primjene za područje Njemačke. Standarda sirovina je vruće pocinčani čelični lim sa obostranim 275g/m2 nanosom cinka. Za posebne slučajeve primjene, stoje na raspolaganju konektori s debljim zaštitnim slojem cinka, kao i konektori od nehrđajućeg čelika.  

Definiranost i sigurnost 

Konektori osiguravaju povezivanje drvenih elemenata na najmanjoj površini, te sigurno prenose i velike sile. Dodatno, ovaj tip veza osigurava izvanrednu stabilnost forme. Za proračun ovog tipa konstrukcija razvijen je kvalitetan softwareski paket s programima, kako za statički proračun tako i za proizvodnju i montažu. 

Brza i jednostavna montaža

Konstrukcije izrađene pomoću konektora, stižu iz pogona na gradilište točno na vrijeme sa svim potrebnim elementima za montažu. S ovim modernim i racionalnim sistemom svaki tesar je fleksibilniji, produktivniji i uspješniji, jer se ove konstrukcije montiraju u vrlo kratkom roku. 

Ekološka prihvatljivost 

Za izradu konstrukcija koristi se isključivo europski četinari, jedan stalni i pomno obnavljani izvor sirovina. Ovaj tip konstrukcija zahtjeva manje građe od konvencionalnih, čime daje poseban doprinos očuvanju ekosistema naših šuma. 

FAZE GRADNJE


 
GARANCIJE 

1. KONSTRUKTIVNI DIJELOVI NISKOENERGETSKE MONTAŽNE KUĆE 
- a) konstrukcija zidova 
- b) konstrukcija krovišta 
Garancija: - 30 (trideset) godina 

 2. IZOLACIJE NISKOENERGETSKE MONTAŽNE KUĆE 
- a) hidroizolacija temeljne ploče 
- b) termoizolacija vanjskih zidova i plafona 
- c) termoizolacija unutarnjih zidova 
 Garancija: - 30 (trideset) godina 

 3. POKROV MONTAŽNE KUĆE 
- a) engobirani glineni crijep TONDACH 
 Garancija: - 30 ( trideset) godina) 

 4. VANJSKA STOLARIJA MONTAŽNE KUĆE 
- a) vanjska PVC stolarija 
 Garancija: - 5 (pet) godina 

 5. INSTALACIJE MONTAŽNE KUĆE 
- a) vodovod i odvodnja 
- b) elektroinstalacija 
Garancija: - 3 (tri) godine , 

 6. ZANATSKI RADOVI NA MONTAŽNOJ KUĆI 
- a) limarski radovi 
- b) fasaderski radovi 
- c) podgledi krovišta i terasa 
 Garancija: - 3 (tri) godine 

 Na niskoenergetskoj montažnoj kući izvedeni su radovi po pravilima struke i ugrađeni materijali prema tehničkimnormama proizvođača važećim u Hrvatskoj.Garancija će važiti ako vlasnik koristi objekt sukladno njegovoj namjeni, odnosno održavamontažnu kuću tijekom njegovog trajanja.U slučaju rekonstrukcije i preinake montažne kuće konzultirat će se graditelj. 


CIJENA

Okvirna cijena kuće za standardnu izvedbu iznosi: od 450 eura za katnu i mansardnu kuću do 500 eura za prizemnicu.Cijena se odnosi na neto stambenu površinu sa uključenim PDV-om.Više o ponudi OVDJEIzvornik: www.euroekodom.hr