Montažne drvene kuće

Švicarci se odlučili za drvene stambene zgrade od Jelovice

Rast prodaje tvrtka Jelovica i dalje vidi u Švicarskoj. Velik dio proizvodnje čine montažne drvene kuće koje se izvoze se na zahtjevno europsko tržište. Investitori cijene kvalitetu, ključ uspješne prodaje su izvrsne reference koje su veoma brzo proširile ugled tvrtke – kažu u Jelovici.

Švicarci se odlučili za drvene stambene zgrade od Jelovice
Za posljednjih nekoliko godina, Jelovica uspješno povećava prodaju drvenih montažnih kuća i objekata u inozemstvu, i jedan je od najvažnijih partnera na švicarskom tržištu. Tamošnji investitori dobro poznaju prednosti drvene gradnje i svoje povjerenje daju ovoj slovenskoj tvrtki. Oni žele ekološke kuće od prirodnih organskih materijala, visoke energetske učinkovitosti. Da im to može pružiti Jelovica, potvrđuje i certifikat Minnergie, koji se označava standard kvalitete u Švicarskoj.

Zbog specifičnih uvjeta na tržištu, Jelovica konstantno iznalazi nova rješenja u poboljšanju sustava gradnje, što je tvrtka pokazala i na sajmu DOM gdje je predstavila neka novitete u montažnoj gradnji. Razvili su novi strukturalni sustav toplinske izolacije Natur, koji kombinira dvije ključne stvari: visoku energetsku učinkovitost i prirodne materijale. Dobrodošla novost, što je potvrđeno i od strane stručnjaka, je njihov arhitektonski sustav LAMTOP, što omogućuje veću slobodu u dizajnu pojedinih kuća ili velikih zgrada. 

Moderna zgrada s luksuznim apartmanima koju Jelovica gradi u njemačkom govornom području Švicarske, prva je u inozemstvo gdje se koristi sustav LAMTOP. Projektiranje i izgradnja građevinskih elemenata realizirana je u Sloveniji, a montaža koja se vrši na mjestu traži preciznu izvedbu radi visokih standarda energetske učinkovitosti. 

"Pojedine kuće i veće građevine kao što je ova, najbolja su preporuka za budućnost. Dakle, kupci su upoznati sa kvalitetom naših proizvoda na zahtjevnom tržištu gdje uz pomoć iste želimo i dalje podizati rast prodaje ", rekao je Gregor Benčina, predsjednik Jelovica.

Izvornik: www.jelovica.si