DOMPROJEKT

Niskoenergetska montažna kuća Vila Istra

Villa Istra s čak osam soba na dvije etaže preuzima tradicionalno oblikovanje kuća mediteranskog područja.Igra kamenom i opekom na pročelju naglašava pojedine plohe te linije i bridove ove niskoenergetske montažne kuće, čime ona dobiva na dojmu masivnosti i monumentalnosti.

Niskoenergetska montažna kuća Vila Istra
Nešto zatvorenija od Sofije i Franceske, Vila Istra ističe svoje adute. Dočekat će vas prostranim natkrivenim ulazom na opekom obloženim stupovima. Udomljava čak dva limena ljubimca u dvostrukoj garaži koja je toplom i suhom vezom povezana s boravišnim prostorom. 

U prizemlju su raspoređeni prostrani ulazni hodnik koji se otvara u kvadraturom bogatu dnevnu grupu prostorija razvijenu cijelom širinom kuće, kao i vanjska natkrivena terasa. 

Uz dnevne prostorije, lepeza nusprostorija od WC-a i kupaonica do praonica i garderobe jamči potpunu funkcionalnost i komoditet u korištenju kako navedenih sadržaja, tako i spavaće i radne sobe u prizemlju. 

Dvokrako stubište vodi na kat kompleksno opremljen s pet soba i pratećim, što zasebnim, što zajedničkim, kupaonicama i garderobnim prostorima. 

KARAKTERISTIKE 

ETAŽE: prizemlje +kat 
Dimenzije: 17,70 m x 19,75+1,20+1,65 m