Montažne kuće

Montažne kuće Domprojekt - od kupovine do primopredaje


Na svim kućama iz kataloga moguće su izmjene, npr. povećanje ili smanjivanje dimenzija kuće, pomicanje zidova, prozora, vrata... Kuće se mogu izgraditi i prema vašim vlastitim idejama ili projektu.

Montažne kuće Domprojekt - od kupovine do primopredaje
Od kupovine do primopredaje kuće

Kao prvi korak prema izboru kuće koja najviše odgovara vašim željama i financijskoj konstrukciji izgradnje, preporučujemo da pogledate kuće iz naše standardne ponude.Naći ćete ih s detaljnim objašnjenjima na našim web stranicama, kao i sve ostale informacije oko konstrukcije, kvalitete, načina izgradnje i financiranja. Na svim kućama iz kataloga moguće su izmjene, npr. povećanje ili smanjivanje dimenzija kuće, pomicanje zidova, prozora, vrata... Kuće se mogu izgraditi i prema vašim vlastitim idejama ili projektu.

Kada se odlučite za neki od objekata, iz naše ponude ili po vlastitoj ideji, posjetite nas u našem projektnom birou ili izložbenoj kući gdje ćete dobiti sve dodatne informacije i u isto vrijeme imati priliku vidjeti i doživjeti ambijent jednog od naših objekata. Naši djelatnici vam stoje na usluzi kod razrade svih detalja vezanih uz vaš budući dom.

Kada su svi detalji arhitekture i financija definirani, pristupa se izradi projektne dokumentacije. U prvoj fazi se izrađuje idejni projekt na temelju kojega Upravni odjel za graditeljstvo izdaje Rješenje o uvjetima građenja. Druga faza je izrada glavnog projekta koji je potreban pri izgradnji građevine, kao i za ishođenje dozvole za uporabu građevine.

Po dobivanju Rješenja o uvjetima građenja sklapa se Ugovor o izgradnji kuće u kojem se definiraju: nivo izvedenosti radova, cijena kuće, način plaćanja, početak i završetak gradnje, te svi ostali bitni elementi za proces gradnje.

TIJEK GRADNJE

Kuće izvodimo u krupnopanelnom sistemu od elemenata koje dizalicom montiramo na pripremljenu temeljnu ploču. Nakon montaže zidova, kod kuća prizemnica, montiraju se krovni rešetkasti nosači. Montaža zidova i krovne rešetkaste konstrukcije kod kuća prizemnica traje nekoliko sati, ovisno o veličini kuće.

Kod kuća prizemnica s potkrovljem ili katnica, nakon montaže zidnih elemenata prizemlja, montira se stropna konstrukcija prizemlja, na koju se postavljaju zidni elementi potkrovlja ili kata, te krovna konstrukcija ili krovni paneli. Montaža zidova prizemlja, stropne konstrukcije prizemlja, zidova potkrovlja ili kata, te krovne konstrukcije ili krovnih panela traje jedan dan.

Izvedba ostalih radova, za nivo izvedenosti visoki roh bau, kod kojega je kuća kompletno izvana gotova, a unutra dovedena do faze završnih obrtničkih radova traje ovisno o veličini kuće, kod kuća prizemnica cca 15-20 dana, a kod kuća prizemnica s potkrovljem ili katom cca 20-30 dana.Završni obrtnički radovi koji nisu obuhvaćeni visokim roh bauom su: završni podovi s glazurom i podnom izolacijom, soboslikarski radovi, instalacija vodovoda i kanalizacije sa sanitarnim uređajima, instalacija grijanja, te fini razvod elektroinstalacija.

PRIMOPREDAJA KUĆE

Po završetku radova dogovorenih ugovorom pristupa se primopredaji kuće. Na gradilištu se izvršava uvid u sve stavke ugovora te se sastavlja primopredajni zapisnik. Manje reklamacije ne utječu na primopredaju kuće, već se otklanjaju u roku predviđenom primopredajnim zapisnikom.

Izvornik: www.domprojekt.hr


_______________________________________________________-  

POVEZANI ČLANCI:


Vijesti:


Energetika