Kupnja montažne kuće

Korisni savjeti za kupnju montažne kuće

Internetski portal Montažne i drvene kuće već nekoliko godina prati ponude i cijene montažnih i drvenih kuća u regiji. Prepoznati kao pouzdan partner kupcima montažnih i drvenih kuća, često primamo pozive i pismene upite kojima nas potencijalni investitori traže razne savjete vezane uz kupnju montažne ili drvene kuće. U takvim prilikama imamo česte zamolbe da im preporučimo izvođača koji bi kvalitetom izvedbe i ponude opravdao njihova ulaganja. Ponukani takvim upitima ovom prilikom iznijet ćemo nekoliko savjeta za kupnju montažnih kuća.

Korisni savjeti za kupnju  montažne kuće
I. Korak: Izbor pouzdanog ponuđača 
Velika ponuda montažnih kuća dostupna na cijelom tržištu regije otežava izbor najpovoljnije ponude. U takvim prilikama naš je savjet da se nikada unaprijed ne odlučite za jednu firmu, već pošaljete zahtjev za ponudu svim ponuđačima za koje smatrate da bi kvalitetom izvedbe zadovoljili vaše potrebe. Ukoliko je riječ o ROH BAU izvedbi, inzistirajte na preciznoj ponudi sa detaljnim popisom svih radova koji ulaze u dogovoreni stupanj završenosti kako vam se kasnije ne bi pojavili dodatni troškovi koji mogu varirati i od 40 do 50 eura po m2. 

II. Korak: Otvorite interni natječaj 
Nakon što ste zaprimili povratne informacije, izdvojite najpovoljniju ponudu te pošaljite ponovo upit svim ostalim ponuđačima da li mogu ponuditi konkurentniju cijenu za istu razinu izvedbe. Na taj način možete spustiti cijenu za još nekoliko eura po m2. 

III. Korak: Posavjetujte se sa nadzornim inženjerom 
Konačne ponude proanalizirajte sa nadzornim inženjerom kojeg mislite angažirat u poslovima praćenja i nadzora gradnje i sa njim donesite odluku o izboru najpovoljnije ponude. 


VAŽNE NAPOMENE: 

a). Najvažnije stavke na koje prilikom usporedbe ponuda treba posebno obratiti pozornost: 
- Debljina i sastav vanjskih zidova (obavazno usporediti)
- Koeficijent prolaza topline (manji koeficijent bolja energetska učinkovitost) 

b). Često skrivene stavke u početnoj ponudi: 
- projektna dokumentacija 
- limarski radovi 
- transport 
- ishrana i smještaj radnika 

c). Gradnja temelja: 
Gradnja temelja je stavka koju ponuđači montažnih i drvenih kuća uglavnom nemaju u ponudi, stoga nemojte zaboraviti na ovaj dodatni trošak prilikom planiranja. 

d). Garancija kvalitete ponuđača  
Tehnologija gradnje montažnih kuća otišla je veoma daleko tako da u izboru renomiranih firmi gotovo i ne možete pogriješiti kada je u pitanju kvaliteta gradnje. Drugim riječima, u izbor firmi iz tog visokog razreda možete ući gotovo bez straha. U tom slučaju razlika u cijeni istovjetne ponude između ponuđača u regiji uglavnom je posljedica razlike u cijeni rada. Za ostale ponuđače treba dobro procijeniti njihove reference (najbolje na temelju iskustva i preporuke njihovih klijenata). 

Pouzdana garancija za kvalitetu je Certifikat ISO 9001Certifikat ISO 9001 je potvrda o uspješnom zadovoljavanju zahtjeva međunarodne norme ISO 9001 Sustavi upravljanja kvalitetom. Organizacije koje posjeduju certifikat ISO 9001 dokazuju uspješno implementiran sustav upravljanja kvalitetom u svojoj organizaciji. Organizacije mogu imati uspostavljen sustav upravljanja kvalitetom prema zahtjevima norme ISO 9001, ali tek postupkom certifikacije dokazuju da je taj sustav uspješno implementiran i na taj način njihovi klijenti i ostali sudionici na tržištu magu imati povjerenje u uvedeni sustav upravljanja kvalitetom. (www.svijet-kvalitete.com) 

Treba napomenuti da se navedeni Certifikat odnosi na firme koje imaju vlastitu proizvodnju kuća. Postoje firme koje samo sklapaju kuće, u tom slučaju provjerite čije montažne elemente koriste u gradnji. 

e). Pregled ponude i cijena montažnih kuća  
Na slijedećim linkovima možete pratiti aktualne cijene i ponudu montažnih kuća. Podatke ažuriramo redovito, a cijene i ponuda su orijentacijskog karaktera) 


Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na naš službeni e-mail. 


Redakcija
Montažne i drvene kuće