Troškovi gradnje

Koliko iznosi cijena građevinske dozvole i troškovi ostale dokumentacije koja prethodi gradnji kuće u RH?

Na adresu redakcije portala često dobivamo upite o troškovima koji prethode gradnji kuće, građevinskoj dozvoli, projektnoj dokumentaciji, cijeni priključaka, itd…S obzirom da ova tematika nije predmet našeg istraživanja, u ovome članku donosimo procjenu troškova koje je izradio portal DIZAJN ET CENTRA iz Zagreba. Procjena se odnosi na cijenu za područje grada Zagreba, što je jednako korisna informacija za sve investitore u Republici Hrvatskoj. 

Koliko iznosi cijena građevinske dozvole i troškovi ostale dokumentacije koja prethodi gradnji kuće u RH?
Izvorni članak sa portala DIZAJN ET CETERA 

GRAĐEVINSKA DOZVOLA I SVE ŠTO JE ZA NJU POTREBNO 

Koliko košta građevinska dozvola za obiteljsku kuću, to vrijedno dopuštenje koje će nam otvoriti vrata ka gradnji i realizaciji našeg projekta?!
Da u startu srušimo svaku predrasudu, sama građevinska dozvola košta vrlo malo, no sve ono oko nje može biti značajan izdatak. U današnjoj objavi ćemo pokušati približiti koji vas sve troškovi očekuju do građevinske dozvole i trenutka kada ste zabili prvu lopatu za gradnju vaše nove kuće pod pretpostavkom da već imate zemljište. 

Kako cijene u Hrvatskoj nisu svugdje iste (različiti komunalni i vodni doprinosi), fokusirat ćemo se za sada isključivo na grad Zagreb.
Naša kuća imat će 200m2 GBP. Gradit će se u 2. zoni komunalnog doprinosa, s obzirom na to da se u zadnje vrijeme navedena zona najviše i proširivala i da se po našem iskustvu u njoj najviše gradi.

Pa krenimo redom:

OBITELJSKA KUĆA 200M2, GRAD ZAGREB, 2. ZONA KOMUNALNOG DOPRINOSA


Cijeli članak pročitajte na stranici DIZAJN ET CENTRA