HONKA

Jedna HONKA pokraj mora

Dnevni boravak u Susanna Axberg i Matti Mynttovoj novoj kućici nudi panoramski pogled na Baltičko more. Teško je zamisliti idealnije mjesto za par, koji oboje vole more.

Jedna HONKA  pokraj mora
Prvobitno je njihova namjera bila zadržati imovinu u Nauvu samo za praznike. Međutim, njihova naklonost okolnom krajoliku bila je toliko velika da su odlučili stvoriti stalniji boravak. 

Od samog početka Honka je bio jak kandidat za par, ali je konačna odluka donesena kada su otkrili naš novi dizajn Kommodori.  

Par je posebno volio velike prozore koji će donijeti smirujući učinak prirode ravno u njihovu dnevnu sobu. Nekoliko manjih prilagodbi dizajna dopustilo je paru da napravi kuću svojom. 

Malo smo smanjili veličinu dnevnog boravka i blagovaonice kako bi prostor bio lakši za rukovanje. Također smo željeli tri prozora na dugom zidu, umjesto dva. Dodatni okviri značili su da je cjelokupni završetak bio mekši i nježniji. Honkin dizajner je vrlo fleksibilno radio s nama i sve promjene su dodane vrlo brzo. (Matti Mynt, kupac)

U rujnu je tim Honke došao izgraditi drvenu konstrukciju, krov, vrata i prozore, a Susanna i Matti su nakon toga počeli raditi na interijeru uz potporu profesionalnog stolca. Rad LVAC-a obavili su lokalni izvođači. 

Prvobitno sam namjeravao instalirati toplinsku pumpu za zrak kako bi održao niske troškove grijanja, ali je naša ukupna godišnja potrošnja električne energije ostala u blizini od 11.000 kWh iako ne koristimo redovito kamin, a napolju ima 40 svjetala, to uopće nije bilo potrebno. (Matti Myntt, kupac) 

Karakteristike kuće:
Vrsta objekta: stambena kuća 
Stambena površina: 90 m2 
Način grijanja: izravna struja i kamin za pohranu topline 
Struktura zida: kvadratni log, debljine 204 mm 
Mjesto: Zapadna Finska
-----------------------------

Predstavništvo za Hrvatsku: Primat RD d.o.o. 
Adresa:Zastavnice 11/1, 10251 Zagreb Hrvatski Leskovac, 
Hrvatska 
Radno vrijeme Pon-Pet 7:30 – 15:30 
Tel: +385 1 6593 444 Fax: +385 1 6593 490 
Email: primat.loghome@honka.com 

Više o gradnji drvenih kuća HONKA na stranici honka.com/hr/hr