PROMO

Furniri i stolice

Višedecenijsko iskustvo i tradicija u okviru drvnoindustrijske proizvodnje ključni je razlog što danas PROMO doo iz Donjeg Vakufa u Bosni i Hercegovini proizvodi i na tržište plasira ljušteni furnir iz bukovih trupaca.

Furniri i stolice
Ciljno trziste su zemlje i kupci EU gdje je PROMO izvozi 95% svoje proizvodnje ljuštenog furnira i otpreska od bukovog ljuštenog furnira.Godisnji kapacitet ljuštenja je vise od 5.000 m3 bukovih trupaca. 

Proizvodnja furnira ljuštenjem bukovih trupaca se u PROMO obavlja na najsuvremenijim i najpreciznijim ljuštilicama, uz poluautomatsko krojenje i sječenje, te sušenje u protočnim sušarama do potrebne suhoće po zahtjevu kupaca i prema namjenama furnira.Bukov ljušteni furnir izrađujemo (ljuštimo) metodom centričnog ljuštenja, od prethodno blago parenih trupaca. 

Debljine ljuštenog furnira koji isporucujemo kreću se od 0,8 mm do 3,2 mm. Duzine ljuštenog furnira su od 500 mm do 2.700 mm u klasama I, II, III, IV, E ili A, B, C. PROMO također nudi i po širinama sastavljani (šiveni) ljušteni furnir u navedenim dimenzijama.Osim furnira izrađujemo i otpreske od furnira. 

Otpresci su različitih namjena: ravne višeslojne ploče, lamelirani razlicito oblikovani otpresci u zavisnosti od namjene za namjestaj i enterijere, sjedala, nasloni, stolice, furnirske lajsne itd. 

Debljina otpresaka se krece od 3 mm do 70 mm.Također, u poluautomatskoj lakirnici vrsimo visokokvalitetno lakiranje otpresaka bezbojnim lakovima sa sjajem do željenog procenta ili u nekoj od boja koje odabere kupac.Kompletna proizvodnja furnira i furnirskih otpresaka 

u PROMO bazirana je na pozitivnim zahtjevima ekoloskih normi po standardima Evropske Unije. Kompletna proizvodnja odvija se u skladu sa standardima rada ISO 9001-2008 koji certifikat PROMO posjeduje.


PREDSTAVNIŠTVO U ZAGREBU

Savska 32, HOTO Business Tower

10 000 Zagreb tel: +385 1 5616 958

E-mai: infozagreb@promo.ba

Više na stranici promo.ba