HONKA

Finska kuća na zagorskim bregima

Kako je živjeti u toploj drvenoj hižici? U naselju Pila pronašli smo i posjetili 100 četvornih metara velik stambeni objekt iza čije gradnje stoji tvrtka Primat Log Home, zastupnik za drvene kuće Honka u Hrvatskoj i regiji. Eksterijer i interijer su za čistu peticu...

Finska kuća na zagorskim bregima
U parku prirode sa zagorske strane Medvednice, u naselju Pila, smjestila se divna drvena kuća koja nas je osvojila interijerom i eksterijerom. Velika je 100 četvornih metara, a iza njezine gradnje stoji tvrtka Primat Log Home, službeni zastupnik za drvene kuće Honka u Hrvatskoj i regiji. 

- Riječ je o modelu kuće Honka Aamutahti rađenoj od oblica masiva finskog bora, promjera 210 mm - ističu u tvrtki Primat Log Home i dodaju da je gradnja kuća od punog drveta tradicionalna metoda gradnje koja se koristi u nordijskim zemljama već stoljećima. 
PREMAZI 

- Honka kuća gradi se po projektu kao i svaka druga kuća, sloj po sloj punih drvenih greda koje dolaze na gradilište obrađene i skrojene na mjeru. Svaki element zida kuće dolazi na gradilište nakon što je prošao probno slaganje na stolu za kontrolu u tvornici, složen bez klinova i spojnica zidova. Stoga u tvrtki Honka uvijek kažu da ne sklapaju, nego grade kuće - objašnjavaju u tvrtki Primat Log Home.Važno je istaknuti da su ljepila, impregnacije, zaštite i ostali premazi koji se upotrebljavaju za gradnju takvih kuća isključivo ekološki. Sav građevinski materijal, pak, za Honka kuću na gradilište dolazi hermetički zatvoren, upakiran i zaštićen od oštećenja.
_____________________________________________


Predstavništvo za Hrvatsku: 
Primat RD d.o.o. 
Adresa:Zastavnice 11/1, 
10251 Zagreb Hrvatski Leskovac, 
Hrvatska 
Radno vrijeme Pon-Pet 7:30 – 15:30 
Tel: +385 1 6593 444 Fax: +385 1 6593 490 
Email: primat.loghome@honka.com 

 Više o gradnji drvenih kuća HONKA na stranici honka.com/hr/hr