PREDSTAVLJAMO

Drvene kuće Stolarija Jova

Stolarska radnja “Jova”, iz Čajetine, iza sebe ima na desetine proizvedenih brvnara, montažnih kuća i kuća od drveta kao i stotine komada namještaja i stolarije. Planovi za njih osmišljeni su u dogovoru sa naručiocima. Uspješan tim majstora, školovanih stolara i građevinaca stoji vam na raspolaganju. OKVIRNA CIJENA BRVNARA: 180 €/m2

Drvene kuće  Stolarija Jova
+ 3 slika
Osim idejnog plana, konstrukcije brvnare i postavljanja izolacija koju želite, stolarska radnja “Jova” može Vašu brvnaru opremiti i namještajem od drveta u vlastitoj izradi i po Vašoj želji.

OPĆI TEHNICKI OPIS I PREDRAČUN 

OPĆI OPIS:

Objekti su montažni,postavljen na već izgrađenu i hidro-izoliranu temeljnu ploču. Konstrukcija montažnog dijela kuće je izrađena od jelove i smrče ili borove građe . 

KONSTRUKCIJA:

Osnovnu konstrukciju čine brvna za vanjske i unutrašnje zidove debljine 12cm obrađena sa unutrašnje strane ravno, a sa vanjske u vidu poluoblice ili ravno. Spajaju se po duzini dvostrukim nutevima.

TAVANSKA KONSTRUKCIJA:

Tavanicu čine tavanjače presjeka 12x14cm, preko kojih se postavlja galerijski brodski pod debljine d=32mm. 

KROVNA KONSTRUKCIJA:

Konstrukciju krova čine rogovi presjeka 10x14cm preko kojih se postavlja obrađena lamperija, stiropor kao izolacija, krovna folija I krovni pokrivač (crijep, lim, ondolina) 

PROZORI I VRATA:Sva stolarija je puna drvena i prema projektu, ustakljena termopan staklom 4+12+4mm. 

NAPOMENE-troškovi ishrane i smještaja radnika na montaži nisu u obavezi investitora-troškovi prijevoza su uračunati u cijenu-cijenom je obuhvaćena kompletna konstrukcija, pegrade, stolarija, podovi, stepeništa I ograde, izolacija I pokrova krova-cijenom nisu obuhvaćene instalacije struje, vode i sanitarije i izrada temelja.

PREDRAČUN I CIJENA

Prema svemu navedenom predračun koštanja radova na izradi i montaži drvene kuće iznosi okvirno 180€/m2

Više o drvenik kućama Stolarija Jova pogledati na stranici: brvnare.rs