Drvene kuće

Drvene kuće Honka - kvaliteta i ekologija

Honka je prvi proizvođač drvenih kuća u svijetu kojemu je dodijeljeno ETA (Europsko tehničko odobrenje) i u skladu s time pravo korištenja CE oznake. CE oznaka je službeni simbol koji ukazuje da proizvod ispunjava sve zahtjeve proizvodne direktive koju je postavila Europska Unija. Propisi vezani za toplinsku izolaciju su također uzeti u obzir.

Drvene kuće Honka - kvaliteta i ekologija
+ 39 slika
KVALITETA DRVENE KUĆE HONKA

CE oznakaHonka je prvi proizvođač drvenih kuća u svijetu kojemu je dodijeljeno ETA (Europsko tehničko odobrenje) i u skladu s time pravo korištenja CE oznake. CE oznaka je službeni simbol koji ukazuje da proizvod ispunjava sve zahtjeve proizvodne direktive koju je postavila Europska Unija. Propisi vezani za toplinsku izolaciju su također uzeti u obzir. 

Dobrobit 

Dobri uvjeti za život kao zdrava i prirodna unutarnja atmosfera sa odličnom kvalitetom zraka su karakteristike svake Honka drvene kuće.Drveni zidovi apsorbiraju vlagu iz zraka i ponovo je otpuštaju kada se vanjski uvjeti promjene. Kao posljedica toga procesa unutrašnji zrak je dobar, svjež i može se lagano disati. Zahvaljujući svojoj sposobnosti "disanja" drveni trupci reguliraju vlažnost unutrašnjeg zraka i održavaju ga na razinama optimalnim za zdrav život. To je dokazano i znanstvenim studijama.

Dom za dvije pa čak i tri generacije 

Pravilno dizajnirana i izgrađena Honka drvena kuća traje stoljećima. Ukoliko su originalni nacrti dovoljno fleksibilni vaš dom ostaje upotrebljiv kroz bilo koje promijene životnih okolnosti. Honka Vam nudi dugotrajan, ekološki dom za vašu obitelj i slijedeće generacije. 

Moderna tehnologija – čuvar vaše drvene kuće 

Dugovječnost moderne Honka drvene kuće je postignuta kombinacijom mnogih faktora kao što su: godine tradicije u izgradnji drvenih kuća, stručan dizajn i tehnologija koja ga podupire, dokazana visoka kvaliteta materijala, certificirane metode proizvodnje koje koriste najnovije ekološke inovacije i profesionalna konstrukcija. 

Najiskusniji svjetski proizvođač drvenih kuća 

Honkin razvoj proizvoda teži razvoju energetski učinkovitih i zdravih stambenih rješenja u suradnji sa vodećim istraživačkim institutima u Finskoj i cijelome svijetu. Kao primjer internacionalne suradnje je sudjelovanje Honke u japanskim istraživanjima potresa i otpornosti na vatru. Honka sudjeluje u istraživanjima utjecaje vlage u Finskoji i istraživanjima energetske učinkovitosti u Njemačkoj. Mnogi Honka proizvodi su patetirani, a dizajni zaštićeni. 

EKOLOGIJA 

Zaštita šumaU Finskoj prirodni rast šuma daleko premašuje broj stabala koja se ruše. Honka je predana certifikaciji finskih šuma i održivoj šumskoj ekonomiji. Drvo se ne nabavlja iz zaštićenih područja. Kao materijal u Honka drvenim kućama koriste se pažljivo odabrana stabla bora i smreke visoke kvalitete.Potrošnja energije u industrijskoj proizvodnji drveta iznosi 50% od energije potrebne za proizvodnju cementa i 20% energije potrebne za proizvodnju cigle. Pažljivo planiranje proizvodnje osigurava učinkovitost u korištenju drveta. Na primjer, preostali komadi drveta se koriste kao izvor energije u tvornicama za proizvodnju. 

Energetska učinkovitost drvene kuće 

Najvažniji dio energetske učinkovitosti Honka drvene kuće je zrako-nepropusnost zidova i struktura koja je ostvarena patentiranim metodama. Kada se to kombinira sa stručnošću i naprednim tehnologijama proizvodnje kao i preciznim ispitivanjem kvalitete i vještom montažom Honka drvena kuća je dvostruko nepropusnija nego prosječna drvena kuća od trupaca.Zidovi od trupaca Honka drvene kuće iskorištavaju besplatnu energiju sunca, posebno za vrijeme proljeća i jeseni. Za vrijeme tih godišnjih doba sunčeve zrake dolaze pod manjim kutom čiju energiju upijaju drveni zidovi kuće. Tijekom noći zidovi polagano otpuštaju akumuliranu toplinu što smanjuje troškove grijanja do 20%. Za vrijeme ljeta kada je sunce visoko nadstrešnice zaklanjaju zidove od vrućine i u dobro dizajniranoj drvenoj kući unutrašnja temperatura ostaje ugodna čak i za vrijeme vrućih dana. 

Dugotrajnost 

Životni vijek drvene kuće je veoma dug i može trajati stotinama godina ukoliko je kuća pravilno dizajnirana, izgrađena i zaštićena od vlage i vremenskih uvjeta. Ova stručna znanja su bazirana na godinama istraživanja i testiranja kao i na Honkinom iskustvu u gradnji više od 75.000 kuća u cijelome svijetu.Više o ponudi drvenih kuća Honka pogledajte OVDJE