Domaća gradnja

Drvene kuće Azelija

Poduzeće Azelija u svom programu drvenih kuća stavlja naglasak na NISKOENERGETSKU I EKO izgradnju. Grade drvene kuće iz lamel greda, raznih namjena kao što su kuće za odmor kao i sve druge objekte po želji, koji se mogu napraviti iz Azhelijinih laminiranih greda dobivenih lijepljenjem drveta.

Drvene kuće Azelija
+ 40 slika
 Poduzeće Azelija u svom programu drvenih kuća stavlja naglasak na NISKOENERGETSKU I EKO izgradnju. Grade drvene kuće iz lamel greda, raznih namjena kao što su kuće za odmor kao i sve druge objekte po želji, koji se mogu napraviti iz Azhelijinih laminiranih greda dobivenih lijepljenjem drveta. Azelija kuće zadovoljavaju sve standarde građevinske statike i fizike. 

Drvo je zaštićeno protiv gljivica, vlage i ujedno zaštićeno protupožarnim sredstvima. Zaštita drveta vrši se lakovima koji su na bazi vode te nisu štetni za zdravlje čovjeka.Opće je poznato da je stanovanje u objektima izrađenim od prirodnih materijala najugodnije i najzdravije te su građevni objekti od drveta uvijek bili atraktivni a posebno danas kada je prava pomama raznih tehnološki proizvedenih nezdravih materijala nazočna svud oko nas, sve više se okrećemo ekološki što ispravnijoj prehrani kao i svemu ostalom što nas okružuje. 

No, dosadašnja proizvodnja drvenih kuća odnosila se na masivne i dosta teške drvene profile koji nisu baš uvijek dobro osušeni a i kad jesu (kod dužinski i širinski ljepljenih profila) uglavnom su preteški, usporavaju gradnju, prouzroče više problema u kasnijem održavanju jer se često raspucavaju zbog neuravnoteženosti unutarnje vlage i iste koja ih okružuje pa dolazi do niza poteškoća u svezi statike objekta, mikroklimatskih uvjeta unutar objekta, kao i same estetike i izolacijske problematike.Zato su u Azeliji napravili ljepljenu, profiliranu šuplju gredu kakve još nema na tržištu i koja može biti ispunjena zrakom ili nekim drugim izolacijskim materijalom. 

DRVENE KUĆE – SUVREMENE I UGODNESnove o drvenoj kući punoj topline i ugode sada možete ostvariti bez bojazni o njihovoj trajnosti, mukotrpnom održavanju i stalnoj borbi s vjetrom koji puše između njihovih greda.Masivne drvene kuće tvrtke Azelija suvremene su i ekološki potpuno prihvatljive no zadržavaju pitoreskni sjaj i ugođaj svojstven starim hrvatskim drvenim kućama. 

Suvremeni način izrade jamči dugotrajnost drveta i njegovu postojanost a rješenja upotrijebljena prilikom izrade otklanjaju tradicionalne nedostatke drvenih kuća. Drvene kuće Azelija proizvedene su od “AZ-greda” pripremljenih od nekoliko komada punog drveta što ih čini otpornima na vremenske uvjete, a njihova mosnica (zračni prostor u sredini grede) višestruko im povećava izolacijska svojstva.Gradnja masivnih drvenih kuća postala je brža i jeftinija, arhitektura je slobodnija, a sam doživljaj je još topliji i pruža nam ugodu koju ne može pružiti niti jedan drugi građevinski materijal.. 

 Izvornik: http://azelija.com/
Tematski povezani članci