PREDSTAVLJAMO

Brvnare Mićan

U tradiciji dugoj 150 godina porodica Mićanović uspjela je od primitivne obrade drveta danas dostići zavidan nivo. Porodičnu tradiciju nastavio je Miroslav Mićanović, a već njegovi sinovi polako preuzimaju i unaprjeđuju ovaj posao. Preduzeće pod imenom Mićan doo osnovano je 2005 godine.

Brvnare Mićan
Možete nas naći u naselju Boljanić nedaleko od Doboja.Za izradu drvenih kuća, stolarije, namještaja ili ograda, koristimo se modernim mašinama i alatima, a drvo sušimo u svojim sušarama koje kvalitetom proizvoda i kapacitetom mogu zadovoljiti naše potrebe, ali i zahtjeve izbirljivoga tržišta. Često nastupamo na sajmovima širom regiona, uvjereni da poslovno povezivanje i saradnja sa drugim preduzećima i pojedincima može dovesti do podizanja nivoa profesionalizma kojem već 150 godina kao porodica težimo. 

Drvene i etno-kuće 

Kuće od drveta i etno-kuće su naš top-proizvod. U skladu sa Vašim zahtjevima projektujemo i izrađujemo kuće po Vašoj mjeri i zamisli. Vaše ideje pretvaramo u stvarnost. Vanjski zid rađen je od brvna debljine 3,5 centimetara, sa poluoblom vanjskom stranom. Sredina zida je ispunjena izolacijom debljine 7 cm, a koriste se stiropor ili kamena vuna, ovisno o želji kupca. Nakon izolacionih materijala, ugrađuje se drveni dio 2x10 cm, sa blago oborenim ivicama. Umjesto drveta unutrašnji zidovi mogu biti obloženi regips pločama, tako da iznutra izgleda kao zidani objekat. Ukupna debljina zida tako iznosi 12,5 cm, a sa izolacijom ima toplotni i zvučni efekat kao da je zidan zid debljine 62 cm. Zbog ljepšeg izgleda objekta na vanjskim uglovima se rade prepusti, a moguće je raditi i sistem naloga, kao na udžerama. 

Premaz radimo bojom koja sprječava djelovanje insekata. 

Krovni pokrivač je izveden preko konstrukcije od drvenih rogova 9x12 cm, preko kojih se postavlja falcovana brodska lamperija debljine 20 mm, na koju se postavlja termoizolacija debljine sedam centimetara od stiropora ili kamene vune. Preko ide pokrivač - plastificirani čelični lim, tzv.lim crijep, ili sam crijep, tegola ili drvena šindra, ovisno o želji kupca. 

Sa donje strane krovne konstrukcije vidljivi su rogovi-grede, a između njih debela brodska lamperija sa oborenim ivicama. 

Stolarija je izrađena od drveta (bor, jela) lameliranih profila, finalno obrađena eko-bojom. 

Prozori su ostakljeni termoizolacionim staklom (4+16+4), sa aluminijumskom okapnicom, na kojima je otvaranje otklopno zaokretno. Ulazna vrata izrađena su od drveta (bor, jela) i obrađena eko bojom, prema izboru kupca, puna ili djelimično ostakljena. Unutrašnja stolarija u našim drvenim kućama radi se od bora ili jele i takođe se obrađuje eko-bojom. Krila vrata su duplošperovana, lakirana bezbojnim lakom, a možemo ponuditi i puno drvo (zavisno od želje kupca). Drveno stepenište stvara poseban ugođaj u našim kućama. Radimo ga od bora ili jele, sa potrebnom masivnom drvenom ogradom, a gazišta specijalno brusimo i lakiramo. Međuspratna konstrukcija je rađena od greda 14x14 cm, preko kojih se postavlja podna obloga od brodskoga poda. Po želji kupca između greda može se postaviti i termoizolacija, a kao završna obrada plafona mogu se koristiti regips ploče debljine 12,5 mm. 

Cijena: prema navedenim specifikacijama cijena naših kuća od drveta kreće se u rasponu od 200 do 300 evra po metru kvadratnom. 

Drvo koje ugrađujemo u naše kuće sušeno je po najboljim majstorskim recepturama u industrijskoj sušari i dovedeno na 12 do 14 % vlažnosti. To nam daje sigurnost i pouzdano dobar kvalitet izgrađenih objekata, tako da dajemo garanciju na sasušivanje - deformacije objekta usled djelovanja vanjskih faktora. 

U skladu sa zahtjevima kupaca radimo etno-kuće koje su vjerne replike starih seoskih kuća.