Gradnja kuće

Bruto i neto površina zgrade

Na našem portalu Montažne i drvene kuće većina cijena u ponudi tvrtki izražena je po kvadratnom metru NETO stambene površine. Na tome inzistiramo jer se time dobiva realnija slika ukupne cijene gradnje. No ima izvođača koji svoju cijenu oglašavaju u omjeru BRUTO stambene površine. U čemu je razlika i kako se vrši pretvaranje jedne veličine u drugu potrudili su se jednostavnim riječima opisati na portalu DIZAJN ET CENTRA. 

Bruto i neto površina zgrade
KUPNJA, GRADNJA, OGLAŠAVANJE, PRODAJA.

Brojni investitori koji su se putem našeg portala informirali oko gradnje vlastite nekretnine ili nekretnine za prodaju, pročitali su jedan naš popularan članak o proceduri i cijeni ishođenja građevinske dozvole .Također, brojni investitori, kupci i vlasnici nekretnina legitimno se raspituju o bruto i neto površini zgrade , o čemu pak nismo do sada detaljnije pisali. 

ŠTO JE NETO, ŠTO JE BRUTO?! 

Iako se odgovor naizgled čini jednostavnim postoji dosta detalja koje možda ni nešto iskusniji u poslu s nekretninama ne znaju, detalja koji bi se na prvu mogli učiniti i paradoksalnim, a koje ćemo pokušati što bolje objasniti kroz tekst i jednostavne primjere.

Cijeli članak možete pročitati na portalu DIZAJN ET CENTRA  - OVDJE