Vijesti

Rješenje za napajanje telekomunikacijskih baznih stanica
Za opskrbu električnom energijom telekomunikacijskih baznih stanica, koje su nerijetko na osamljenim mjestima i bez spoja na javnu elektroenergetsku mrežu, sve češći su fotonaponski moduli ili male vjetroturbine, dok za pohranu energije u takvim slučajevima služe baterije, odnosno akumulatori.
Sunčeva energija umjesto plina
Jordan će programom poticanja primjene Sunčeve energije pokušati nadomijestiti egipatski plin. Jordanska vlada je predstavila projekt korištenja Sunčeve energije na javnim zgradama, čime bi se proizvodila električna energija za potrebe javnih ustanova, a ujedno promoviralo korištenje obnovljivih izvora i snizili troškovi.
Startala najveća danska vjetroelektrana snage 400MW
Proizvodnja struje zadovoljit će 4% nacionalnih potreba za strujom. S radom je započela najveća danska vjetroelektrana pod nazivom Anholt, za koju je vjetroturbine isporučio Siemens.
Elektroprivredi BiH kredit EBRD-a
Elektroprivredi odobren kredit u iznosu od 35 milijuna eura. Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je JP Elektroprivreda BiH kredit u iznosu 35 milijuna eura za realizaciju projekata izgradnje HE "Vranduk" i rehabilitaciju i proširenje kapaciteta HE "Una Kostela" (Unsko-sanska županija), po povoljnim uvjetima kreditiranja.
Energija valova uskoro će biti komercijalno dostupna
Škotska vlada je dodijelila 20,7 mil. dolara u fond za poticanje razvoja energije iz valova
Gradi se najveća solarna elektrana na svijetu
Total i švicarski Etrion grade solarnu elektranu koja će godišnje proizvoditi 200 GWh električne energije
Veliki povlašteni kupci ostaju vjerni HEP Opskrbi
I dalje smo prvi izbor najvećih industrijskih kupaca, poput Messera, INA-e, Podravke. Imamo najbolju ponudu tarifnih modela u skladu sa specifičnim potrebama kupca.
 Od 2016. svi apartmani veći od 50 četvornih metara moraju imati certifikat
Od 2016. godine neće se moći iznajmiti prostor veći od 50 m2 ako ne posjeduje energetski certifikat. Svi privatni iznajmljivači čiji apartmani imaju površinu veću od te, bili oni fizičke osobe, obrti ili tvrtke do 1. siječnja 2016. morat će izraditi certifikat ako žele iznajmljivati prostor.
Besplatne kilovate i kubike plina za sada u Srbiji koristi tek 72.000 obitelji
Ministarstvo energetike Srbije u borbi protiv energetskog siromaštva pokrenulo je inicijativu da se Uredba o besplatnoj struji i plinu za sve one koji steknu status energetski zaštićenog kupca proširi i besplatnom toplinskom energijom.
1
...
13
14
15
16
17
18
19
20