Vijesti

Sanjkanje u Gorskom Kotaru
Provedite nezaboravne zimske trenutke odmora u Gorskom Kotaru i doživite ambijent novog objekta Gina B&B izgrađenog u potpunost u drvu polarnog bora.
Krivaja TMK
Jedan od vodećih brendova u gradnji visoko kvalitetnih montažnih kuća na području bivše Jugoslavije, sigurnim koracima nastavlja bogatu tradiciju. Zanimljiva kratka povijest otkriva dugi put do uspjeha. Upoznajmo Krivaju TMK 
Slavimo 50 godina Honkamajat-a
Poznati proizvođač finskih drvenih kuća firma Honkamajat slavi pedeseti rođendan. Za tu prigodu nudi akcijske cijene svojih kuća preko ovlaštenog zastupnika i distributera za Republiku Hrvatsku - G-dizajn d.o.o.
Građani na energiju troše veliki dio svojih primanja

Hrvati su u rujnu plaćali jednu od najnižih cijena električne energije i plina, ali kada se uzme u obzir kupovna moć građana (PPS), onda smo gotovo pri vrhu ljestvice država koje te energente plaćaju najskuplje, piše Jutarnji list.

EBRD kreditira obnovljive izvore

EBRD pokreće novi Program financijske podrške projektima obnovljive energije za Zapadni BalkanII. Okvir od 75 milijuna EUR osmišljen je za osiguravanje kreditnih linija lokalnim bankama u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji,Kosovu, Crnoj Gori i Srbiji za daljnje kreditiranje investicija u energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije privatnih i komunalnih korisnika kredita.

Uvedimo instrument za mjerenje “kvalitete” hrvatskog energetskog sustava
O značajkama hrvatske elektroenergetike i tome što se događa u Europi te što to znači za nas, razgovarali smo s prof. dr. sc. Alfredom Viškovićem.
Najveći solarni krov nalazi se u Njemačkoj
Čak 11 hekatara krova pokriveno je FN panelima snage 8,1 MW. Najveći europski krov "okićen" fotonaponskim panelima nalazi se u Njemačkoj, u Phillipsbourgu, na krovu Goodyearovog europskog logističkog centra i godišnje proizvodi 7,3 milijuna kWh električne energije.
Rješenje za napajanje telekomunikacijskih baznih stanica
Za opskrbu električnom energijom telekomunikacijskih baznih stanica, koje su nerijetko na osamljenim mjestima i bez spoja na javnu elektroenergetsku mrežu, sve češći su fotonaponski moduli ili male vjetroturbine, dok za pohranu energije u takvim slučajevima služe baterije, odnosno akumulatori.
Sunčeva energija umjesto plina
Jordan će programom poticanja primjene Sunčeve energije pokušati nadomijestiti egipatski plin. Jordanska vlada je predstavila projekt korištenja Sunčeve energije na javnim zgradama, čime bi se proizvodila električna energija za potrebe javnih ustanova, a ujedno promoviralo korištenje obnovljivih izvora i snizili troškovi.
Startala najveća danska vjetroelektrana snage 400MW
Proizvodnja struje zadovoljit će 4% nacionalnih potreba za strujom. S radom je započela najveća danska vjetroelektrana pod nazivom Anholt, za koju je vjetroturbine isporučio Siemens.
Elektroprivredi BiH kredit EBRD-a
Elektroprivredi odobren kredit u iznosu od 35 milijuna eura. Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je JP Elektroprivreda BiH kredit u iznosu 35 milijuna eura za realizaciju projekata izgradnje HE "Vranduk" i rehabilitaciju i proširenje kapaciteta HE "Una Kostela" (Unsko-sanska županija), po povoljnim uvjetima kreditiranja.
Energija valova uskoro će biti komercijalno dostupna
Škotska vlada je dodijelila 20,7 mil. dolara u fond za poticanje razvoja energije iz valova
Gradi se najveća solarna elektrana na svijetu
Total i švicarski Etrion grade solarnu elektranu koja će godišnje proizvoditi 200 GWh električne energije
Veliki povlašteni kupci ostaju vjerni HEP Opskrbi
I dalje smo prvi izbor najvećih industrijskih kupaca, poput Messera, INA-e, Podravke. Imamo najbolju ponudu tarifnih modela u skladu sa specifičnim potrebama kupca.
 Od 2016. svi apartmani veći od 50 četvornih metara moraju imati certifikat
Od 2016. godine neće se moći iznajmiti prostor veći od 50 m2 ako ne posjeduje energetski certifikat. Svi privatni iznajmljivači čiji apartmani imaju površinu veću od te, bili oni fizičke osobe, obrti ili tvrtke do 1. siječnja 2016. morat će izraditi certifikat ako žele iznajmljivati prostor.
1
...
11
12
13
14
15
16
17
18