Vijesti

DOMUSPLUS - Dani otvorenih vrata, Zagreb, 23. 11. 2013.
Domusplus poziva na Dane otvorenih vrata koji će se održati u Zagrebu, naselje Rakov Potok, Bregančev put bb.
Usporedni prikaz cijena drvenih kuća u Hrvatskoj
U ovoj tabeli možete pratiti usporedni prikaz cijena drvenih kuća u ROH-BAU izvedbi u RH,  na temelju službenih ponuda koje smo prikupili od registriranih ponuđača i ovlaštenih distributera. Za detaljnu pojedinačnu ponudu kliknite na link u desnom stupcu.
Korisne web galerije vrhunskih kataloških vizualizacija kuća
Put do početka gradnje vlastite kuće počinje potragom za idejnim rješenjem. Kakvu kuću bi željeli? – pitanje je odakle krećemo u investiciju. Većina ljudi sklona je odabrati gotov projekt. Potraga obično započinje internetskom pretragom. Da bi vam olakšali ovaj put, prikupili smo desetak korisnih web lokacija vrhunskih kataloških vizualizacija. Na vama je samo da odaberete vašu kuću.
Z500 - izabrani modeli - Galerija 2
Projektni studio Z500 već odavno budi pažnju svojim arhitektonskim rješenjima i veoma uvjerljivim vizualizacijama stambenih kuća. U našoj mini galeriji predstavljamo osam projektnih rješenja. Svi objekti mogu se izvoditi u zidanoj i montažnoj gradnji.
LK&PROJEKT - izabrani modeli - Galerija 1.
Stambene kuće projektnog studija LK&PROJEKT jedne su od najljepših vizualizacija na web-u koje nas uvijek ostave bez daha. Ovoga tjedna biramo za vas devet kuća po našem izboru. Svi objekti mogu se izvoditi u zidanoj i montažnoj gradnji.
Sanjkanje u Gorskom Kotaru
Provedite nezaboravne zimske trenutke odmora u Gorskom Kotaru i doživite ambijent novog objekta Gina B&B izgrađenog u potpunost u drvu polarnog bora.
Krivaja TMK
Jedan od vodećih brendova u gradnji visoko kvalitetnih montažnih kuća na području bivše Jugoslavije, sigurnim koracima nastavlja bogatu tradiciju. Zanimljiva kratka povijest otkriva dugi put do uspjeha. Upoznajmo Krivaju TMK 
Slavimo 50 godina Honkamajat-a
Poznati proizvođač finskih drvenih kuća firma Honkamajat slavi pedeseti rođendan. Za tu prigodu nudi akcijske cijene svojih kuća preko ovlaštenog zastupnika i distributera za Republiku Hrvatsku - G-dizajn d.o.o.
Građani na energiju troše veliki dio svojih primanja

Hrvati su u rujnu plaćali jednu od najnižih cijena električne energije i plina, ali kada se uzme u obzir kupovna moć građana (PPS), onda smo gotovo pri vrhu ljestvice država koje te energente plaćaju najskuplje, piše Jutarnji list.

EBRD kreditira obnovljive izvore

EBRD pokreće novi Program financijske podrške projektima obnovljive energije za Zapadni BalkanII. Okvir od 75 milijuna EUR osmišljen je za osiguravanje kreditnih linija lokalnim bankama u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji,Kosovu, Crnoj Gori i Srbiji za daljnje kreditiranje investicija u energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije privatnih i komunalnih korisnika kredita.

Uvedimo instrument za mjerenje “kvalitete” hrvatskog energetskog sustava
O značajkama hrvatske elektroenergetike i tome što se događa u Europi te što to znači za nas, razgovarali smo s prof. dr. sc. Alfredom Viškovićem.
Najveći solarni krov nalazi se u Njemačkoj
Čak 11 hekatara krova pokriveno je FN panelima snage 8,1 MW. Najveći europski krov "okićen" fotonaponskim panelima nalazi se u Njemačkoj, u Phillipsbourgu, na krovu Goodyearovog europskog logističkog centra i godišnje proizvodi 7,3 milijuna kWh električne energije.
Rješenje za napajanje telekomunikacijskih baznih stanica
Za opskrbu električnom energijom telekomunikacijskih baznih stanica, koje su nerijetko na osamljenim mjestima i bez spoja na javnu elektroenergetsku mrežu, sve češći su fotonaponski moduli ili male vjetroturbine, dok za pohranu energije u takvim slučajevima služe baterije, odnosno akumulatori.
Sunčeva energija umjesto plina
Jordan će programom poticanja primjene Sunčeve energije pokušati nadomijestiti egipatski plin. Jordanska vlada je predstavila projekt korištenja Sunčeve energije na javnim zgradama, čime bi se proizvodila električna energija za potrebe javnih ustanova, a ujedno promoviralo korištenje obnovljivih izvora i snizili troškovi.
Startala najveća danska vjetroelektrana snage 400MW
Proizvodnja struje zadovoljit će 4% nacionalnih potreba za strujom. S radom je započela najveća danska vjetroelektrana pod nazivom Anholt, za koju je vjetroturbine isporučio Siemens.
1
...
11
12
13
14
15
16
17
18