Montažne kuće Bosna i hercegovin

Pregled strukture obložnih stjenki osnovne drvene konstrukcije - BiH ponuđači

U ovom članku možete pratiti strukturu obložnih stjenki osnovne drvene konstrukcije zida montažnih kuća bosansko-hercegovačkih ponuđača. Orijentacija rasporeda stjenki prikazana je prema priloženoj legendi.

Pregled strukture obložnih stjenki osnovne drvene konstrukcije - BiH ponuđači

LEGENDA:
  
  Vanjska obloga 
 Osnovna drvena konstrukcija
 Unutarnja obloga

Tablica:

 Fermacell  OSB  Betonip Fermacel  OSB  OSB  Fermacel
  osnovna
   drvena
konstrukcija
   osnovna
    drvena
konstrukcija
   osnovna
    drvena
konstrukcija
   osnovna
    drvene
konstrukcija
   osnovna
    drvene
konstrukcija
   osnovna
    drvena
konstrukcija
   osnovna
    drvene
konstrukcija
 Fermacell  OSB  Betonip  OSB  Fermacell  Iverica  Iverica
             
 


Krivaja    Promo      


 

 
   
 


POJMOVNIK: 

Betonip 
Betonip ploča (ili cementno iverna ploča) izrađena je od borovih iverica sa dodatkom hidrauličnog veziva i kemijskog dodatka. Ploče su zato lakše od tradicionalnih materijala i otporne su na vremenske utjecaje i smrzavanje. Insekti ne napadaju ploče, a nije moguć ni razvoj pljesni i gljivica. Zbog svojih odličnih fizičkih i mehaničkih osobina spadaju u najznačajnije osnovne materijale za laku montažnu gradnju.  

Fermacell 
Fermacell (gips vlaknaste ploče) ploče su proizvedene od gipsa, papirnih vlakana i vode. Idealne su za vlažne prostorije, a istovremeno nude i protivpožarnu zaštitu. Otporne su na udarce i mogu da izdrže velika mehanička opterećenja. Gipsano-vlaknaste ploče: sastavljene su od smjese gipsa i celuloznih vlakana. Teže su i tvrđe od gipsano-kartonskih ploča. 
Izvornik: www.gradimo.hr 

OSB-ploče 
OSB-ploče (Oriented Sprand Boards) proizvode se od iverice, koja se sabija u tri sloja te se stavlja u omotač od voska i fenolne smole. Pod tlakom i djelovanjem topline, te uz dodatke se iverica preša u ploče. U usporedbi s normalnim pločama od iverice jednake debljine, OSB-ploča je stabilnija. OSB ploče su ekološki prihvatljive zbog malog sadržaja ljepila, proizvode se u različitim klasama naprezanja npr. za unutarnje područje (OSB/2), kao lijepljene ploče postojane na vlagu, za nosive funkcije (OSB/3) te ploče u izrazito stabilnoj izvedbi (OSB/4).Izvornik: 
www.gradimo.hr  

Iverica 
Mješoviti proizvod drveta, sastoji se od iverice drveta, koje se pomoću sintetskog ljepila međusobno prešaju u ploče.


VEZANI ČLANCI: