Energetika

Rihter d.o.o. - pasivne montažne kuće
Tvrka Rihter d.o.o. je član Konzorcija pasivna kuća koje je bilo ustanovljeno 2008. godine.Ustanovitelji su, osim Fakulteta za arhitekturu i tvrtke koje svojim aktivnostima pružaju mogućnost izgradnje pasivne kuće ili će to osigurati u bliskoj budućnosti.
Sistemi gradnje montažnih kuća Domprojekt
Niskoenergetske montažne kuće se izvode u sistemima Standard, Euro, EuroMAX i Mega.Montažne kuće i vikend kuće se izvode u sistemu Economic.Polumontažne ciglene kuće se izvode u sistemu Hajdarovac.Za navedene sisteme nudimo izvedbu u nivou visoki roh-bau i ključ u ruke.
Energetski sistemi montažnih kuća Marles
Energetski sistemi montažnih kuća Marles zadovoljavaju visoke toplinske standarde. U ovom važnom segmentu gradnje proizvodna linija Marles nudi izbor nekoliko konstrukcijskih rješenja.
Heraklit ploče - proizvodnja, svojstva, primjena
Heraklit ploča (ploča od drvene vune) je svestran, ekološki prihvatljiv i siguran građevinski materijal, koji ispunjava sve kriterije za ugodan i siguran enterijer.Heraklit je proizvod drvene vune i cementa uz dodatak prirodnog mineralizirajučeg agensa. 
Energetski certifikat
Energetsko certificiranje zgrada je postalo obavezno za sve nekretnine koje se prodaju od kada je Hrvatska ušla u Europsku uniju. Većina građana je ovaj vrlo važan postupak dočekalo kao još jedan namet koji koristi samo državi. Danas energetski certifikat moraju imati sve nekretnine koje se prodaju kako bi kupac prije stana znao koliko godišnje taj stan troši energenata. 
Sve, baš sve o dizalicama topline
Dizalice topline su uređaji koji koriste toplinu sadržanu u zraku kako bi zagrijali toplu vodu koja se koristi za grijanje i potrošnu toplu vodu. Zahvaljujući visokoj energetskoj učinkovitosti spadaju u obnovljive izvore energije te u pravilu osiguravaju COP viši od 4. Pojednostavljeno, dizalica topline može za svaki kW utrošene električne energije predati 4 kW toplinske energije.
Pregled strukture obložnih stjenki osnovne drvene konstrukcije - RS ponuđači
U ovom članku možete pratiti strukturu obložnih stjenki osnovne drvene konstrukcije zida montažnih kuća srpskih ponuđača. Orijentacija rasporeda stjenki prikazana je prema priloženoj legendi.
Pregled strukture obložnih stjenki osnovne drvene konstrukcije - BiH ponuđači
U ovom članku možete pratiti strukturu obložnih stjenki osnovne drvene konstrukcije zida montažnih kuća bosansko-hercegovačkih ponuđača. Orijentacija rasporeda stjenki prikazana je prema priloženoj legendi.
Pregled strukture obložnih stjenki osnovne drvene konstrukcije - SI ponuđači
U ovom članku možete pratiti strukturu obložnih stjenki osnovne drvene konstrukcije zida montažnih kuća slovenskih ponuđača. Orijentacija rasporeda stjenki prikazana je prema priloženoj legendi.
Pregled strukture obložnih stjenki  osnovne drvene konstrukcije - HR ponuđači
U ovom članku možete pratiti strukturu obložnih stjenki osnovne drvene konstrukcije zida montažnih kuća hrvatskih ponuđača. Orijentacija rasporeda stjenki prikazana je prema priloženoj legendi.
Konstrukcijski sistemi montažnih kuća Marles
Kvaliteta montažnih kuća osim u samoj izvedbi ovisi prvenstveno o kvaliteti i sastavu vanjskih zidova. Tehnologija gradnje montažnih kuća Marles u tom pogledu ide u korak s vremenom.
Usporedba toplinske efikasnosti zida montažne i zidane gradnje
Vrijednosti koeficijenta prolaza topline uzete su sa deklaracija tvrtki koje slove kao kvalitetni ponuđači u regiji, ali primjećujemo da one često kod različitih ponuđača za istu strukturu zida odstupaju i do 0,02 W/m2K, no unatoč ovoj neujednačenosti prikazane veličine dobro oslikavaju odnose u toplinskoj efikasnosti zidova montažnih i zidanih kuća i mogu biti pouzdan orjentir za usporedbu.
Toplinski kapacitet finskih drvenih kuća Hirsiset
Koeficijent prolaza topline (oznaka U) je količina topline koju građevina gubi u 1 sekundi po metru površine, kod razlike temperature od 1K, izraženo u W/m2K. Koeficijent "U" je bitna karakteristika vanjskog elementa konstrukcije i igra veliku ulogu u analizi ukupnih toplinskih gubitaka (kWh/m2), a time i potrošnji energije za grijanje. Što je koeficijent prolaska topline manji, to je toplinska zaštite zgrade bolja.
Sve o PVC stolariji
StolarijaPVC.hr je website koji će vam pomoći da se u potpunosti upoznate s tim je što je to PVC stolarija (ponekada zvana i plastična stolarija), što su u stvari PVC profili i koja je razlika među njima u praksi, na što paziti kod izbora stakla za vaš novi prozor te kolike će vam stvarne uštede donijeti zamjena postojeće stolarije PVC stolarijom.
Gradnja pasivne kuće
Jednom kada odlučimo sagraditi takav objekt, kao prvi korak koji moramo poduzeti (premda će zahtijevati određene kompromise) je slijediti osnovne principe i metode pasivne gradnje, spomenute u ovom članku, i možemo početi s projektiranjem i gradnjom.
1
2
3